BARMHÄRTIGHETSMISSIONEN

I kärlekens tjänst för Ati-folket

Blogg / I Kärlekens tjänst för Ati-folket


Följ vårt missionsuppdrag på Filippinerna

I September 2018 åker vår familj ut till Filippinerna på ett missionsuppdrag. På denna blogg kommer vi lägga ut Videoklipp och skriftlig information vad som händer i vår vardag.

Innan du läser läser vidare rösta på denna blogg genom att besöka

blogglista.se


Bloggen i Kategori

 


Bloggen i Datumordning


Möte med Aetas i Jesus is love Church

7 nov 2018

/img_20181106_091158.jpg

I tidags hade vi vårt första möte för Aetas i Backhaw och Salag i Jesus is love Church. Många hade samlats för att lyssna till Guds ord. Pastor Mark P. predikade ett starkt budskap och hans fru Joy ledde lovsången. Efter mötet delades det ut fika. Vi kommer att ha dessa samlingar varje tisdag.

Ati i Backhaw - 1 Nov

1 nov 2018

Idag har vi varit hos Ati-gruppen i Backhaw. Annann strålade när vi kom och berättade för Florence om den frihet hon känt efter dopet för ett tag sedan. Hon sa att hon känner en oerhörd frid i huset hon bor och att hon många gånger känner för att sjunga. Annann har tidigare haft alkoholproblem, men är idag fri och andedöpt.

Ati -gruppen i Backhaw

Bo billigt världen över - Se våra priser!

Några ord på vägen!

26 okt 2018

...Älska din nästa såsom dig själv.  Det är avslutningen på det största budet som Jesus gav oss, men det är inte alltid så lätt att följa. Att älska Herren är betydligt enklare. Han gör ju endast gott mot oss och vill oss väl. Men att älska sin nästa som sig själv är betydligt svårare.

Det klarar vi endast med hjälp av Herren. Det är ju han som ger all kärlek till oss, och ger oss kraft till det som verkar omöjligt. Hur många gånger har jag inte misströstat och tvivlat när mörker och svårigheter kommer på. Men ändå finns han där hela tiden för att stötta och resa upp en igen. Men om vi igen går tillbaka till kärleken till vår nästa. När människor hånar och bespottar oss behöver vi verkligen hjälp från Herren att hålla kärleken till vår nästa till liv. Vi behöver leva i en nära gemenskap med Herren hela tiden. Då kommer hans kärlek att genomsyra oss till att finnas till hands för dem som behöver oss. Vi har inget eget att berömma oss av, allt är endast Guds nåd. Nåd att vi får vara med på vägen och göra det som Herren kallat oss till. Tillsammans får vi utföra hans vilja här på jorden. Ingen är förmer än den andre, men vi har olika uppgifter. Det viktiga är att just du gör det Herren kallar dig till och inget annat.

några kristna har frågat sig varför jag reser med min familj till Filippinerna när det finns så mycket att göra i Sverige bland invandrare och Svenskar. Mänskligt sätt kan man tycka det, men jag är här av den enkla anledningen att det är hit Herren har kallat mig och ingen annanstans. Jag stortrivs här eftersom det är här jag ska vara. I Sverige känner jag mig bara frustrerad och uttråkad. När du kommer in i den uppgift Herren har kallat dig till kommer du trivas med det, eftersom Herren lagt ner det i ditt liv. Försök inte kopiera någons kallelse då blir det bara fel, utan tacka i stället Herren att han gjort dig helt unik med en tjänst som passar just dig.

/Jörgen Milton

 

Videofilm -Söndagskolstart i Serum

21 okt 2018

Idag har vi haft Söndagskolstart i Serum för Ati-barnen efter att kyrkan är färdigrenoverad. 32 barn hade samlats av totalt 39 inskrivna.

Bo billigt världen över - Se våra priser!

Videofilm - Kyrkan i Serum & Matutdelnng i Backhaw

18 okt 2018

Arbetet med att reparera kyrkan i Serum är nästan klart, vilket ni kan se på videon. Vi upplever just nu ett andligt genombrott i vårt arbete i Backhaw där personer både blivit döpta i vatten och andedöpta. Hungern efter Guds ord är stor.

 

Bo billigt världen över - Se våra priser!

Kyrkan i Serum

10 okt 2018

Idag har vi varit och gjutit golvet i Kyrkan i Serum. Flera ungdomar hjälpte till så allt gick på några timmar. Här kommer vi ha Söndagskola inom kort för många Ati-barn. Vi är i stort behov av ekonomisk hjälp av dig som läser detta, för att vårt arbete ska fungera. Hoppas på din hjälp.

Videofilm - Kyrkan i Serom - Del1

7 okt 2018

Nu har vi börjat reparation av Baptistkyrkan i Serom. Här kommer vi snart ha söndagskola för ett stort antal Ati-barn. På denna film får du följa det arbetet. Vill du stödja vårt arbete, så kan du göra det via betalkort, swish eller bankgiro. Tack för din gåva. 

 

Besök Filippinerna du också - Bo billigt!

Videofilm - Från dop i Backhaw

4 okt 2018

Idag hade vi dopförättning i Backhaw jag fick uppdraget att döpa tre personer till Jesus Kristus. En av de döpta uppgav efter dopet att hon kände en ny frihet i sitt liv.

Tyvärr blev inte mycket av dopet med på film pga att vi inte kollat upp minneskortet och det blev fullt. Hoppas vi får möjlighet att filma fler dop i framtiden. I vilket fall som helst var det en stor seger  i andevärlden idag när June ,Ann och Vincent avgjorde sig för dopet. Kom ihåg att be och ge till vårt arbete här på Guimaras.

 

Videofilm - Ati i Backhaw

1 okt 2018

Vill ni vara med och stödja vårt arbete, så kan ni sätta in er gåva via kort, paypal, swish eller bankgiro. - Tack för din hjälp.

Vill du hjälpa till att reparera kyrkan i Serom

30 sep 2018

Idag har vårt missionsteam varit i Ati-byn Serom där vi förut haft ett missionsarbete. De var väldigt glada att vi kom tillbaka och behovet av en Söndagsskola där för alla barn är stort. Det är omkring 70 Ati-barn där. Pappa var i sitt esse när han fick träffa barnen och skoja lite med dem. Kyrkbyggnaden som finns idag är undermålig och behöver repareras för att vi ska kunna ha Söndagskola här igen. Så vill du ge en gåva till detta ändamål är vi väldigt tacksamma.

Några av varnen i Serom

Kyrkan har stora reparationsbehov

Några från missionsteamet med Ati ledaren Sito i Serom

Snart blir det dopförättning i Backhaw

27 sep 2018

På skakiga vägar bar det idag iväg till Backhaw, där vi skulle ha Gudstjänst med Ati-folket. Stora stenar i vägen och gröpper överallt gjorde det svårt för vår motorcykeljeep att komma fram. Jag själv avböjer gärna att köra denna väg med detta fordon, så det fick bli vår missionschaufför Dondon som fick det uppdraget. På vägen dit träffar vi på två ungdomar Vincent och Maymay som har en speciell plats i våra hjärtan. Vi trodde att vi inte mer skulle få återse dem eftersom att de för ett par år sedan hastigt försvann härifrån till en annan ö. Men nu är de tillbaka till vår stora glädje.

Florence predikar för de samlade, sedan berättar pappa lite från sitt liv och om sin frälsning. Jag har med datorn med extra högtalare så att vi kan spela lovsång. Till vår stora glädje vill fyra stycken döpa sig nästa vecka i Backhaw. På samma ställe där vi började med att döpa tjugofem personer 2014. Be att detta blir en glädjens dag nästa vecka och att Herren beskyddar dopkandidaterna.

 

Besök i Salag - 25 Okt

25 sep 2018

/sunp0034.jpg

Idag var vi åter på besök i Salag. Vädret var helt perfekt som ett svensk försommarväder. Florence predikade om bön och bönesvar för Ati. Alla är mycket glada att se oss igen och få undervisning i ordet.

Videofilm- Matutdelning Del 2

23 sep 2018

Nu kommer fortsättningen..

Videofilm - Matutdelning Del 1- Förberedelse

20 sep 2018

Här kommer den första av våra filmer från vårt liv i Filippinerna. Håll till godo flera filmer kommer inom kort. Du kan stödja vårt arbete via kort, bankgiro och swish.

Besök i Backhaw

20 sep 2018

Nu har vi hunnit vara en och en halv vecka i Filippinerna,resan gick bra och vi har haft fullt upp med att komma tillrätta. Det har tagit tid att få tag i internet och fortfarande har vi problem med att ladda upp filmer. Internetsignalen är väldigt svag och det tar  extrem lång tid att kunna publicera en film.Vi har åter tagit upp arbetet bland Ati-folket i Salag och Backhaw och alla var mycket glada att vi åter igen kommer ut till dem. Vi har redan hunnit dela ut mat för September samtidigt som vi också delade Guds ord med dem. 

Vi har köpt in en liten motorcykeljeep av egna medel som vi använder i vårt missionsarbete. Det är en stor hjälp för oss. minst 8 personer kan färdas i den och vi kan också enkelt kunna frakta mat och ris till Ati-folket.

Några dagar innan vi åkte till Filippinerna talade Herren till mig med några få ord som har etsat sig in i mig. " Fokusera på Ati-folket, jag kommer snart" Detta sa han flera gånger och jag förstod allvaret i dessa ord. Därför arbetar vi nu med all kraft bland dessa människor för jag vet att tiden är kort. I stort sett alla av de vi besöker i Salag och Backhaw är nu frälsta och döpta, men de behöver mycket både andligt och kroppsligt.

Deras hus är under all kritik, ingen av er där hemma i Sverige skulle vilja leva så. Stora hål i taken, jordgolv, liten eldstad i ett hörn i huset, skräp och smuts överallt. Dessa människor har absolut ingenting materiellt.  Ni kommer senare få se filmer på detta.

Belina har fått livsmedel och ris av oss. Vi träffade henne i Backhaw idag och glädjen var stor hos oss alla att återses igen. Hon blev frälst och döptes 2014 då vi först började vårt arbete i Backhaw. I bakgrunden syns vårt nyinköpta fordon.

Från vårt Besök i Backhaw

 

 

 

← Äldre inlägg