BARMHÄRTIGHETSMISSIONEN

I kärlekens tjänst för Ati-folket

Blogg / I Kärlekens tjänst för Ati-folket


Följ vårt missionsuppdrag på Filippinerna

I September 2018 åker vår familj ut till Filippinerna på ett missionsuppdrag. På denna blogg kommer vi lägga ut Videoklipp och skriftlig information vad som händer i vår vardag.

Innan du läser läser vidare rösta på denna blogg genom att besöka

blogglista.se


Bloggen i Kategori

 


Bloggen i Datumordning


Nyårsfest!

2 jan 2019

Den 31 December hade vi nyårsfest för Aetas i Jesus is Love Church. Många slöt upp till en mycket trevlig fest. Där vi både delade ut månadens bistånd och julgåvor. Festen startade med bön och lovsång samt predikan av pastor Mark Perenanda. Sen blev det olika lekar med både dans och säckhoppning. Vi avslutade med bistånd och julklappsutdelning samt god mat till alla. Stort tack till er alla som gjort denna fest möjlig. Och tack för alla gåvor vi fått 2018. Nu ser vi fram mot ett nytt år med Herren.

Gott Nytt år!

<-- Begin gallery -->

 

Julfest i Serom

18 dec 2018

Den 16:e December hade vi julfest för Söndagskolan i Serom. Många förväntansfulla barn hade samlats för att ta del i lekar ,höra om Jesus, sjunga, äta gott samt få en julklapp. Vi vill rikta ett speciellt tack till KKC som bekostat denna fest.

Här får vi hjälp med sången av ett av Aetasbarnen

Barnen tävlade i säckhoppning

Staffett med tomat på sked

Sen blev det lunch. Spagetti och nudelrätten Bihon - alla var mycket hungriga.

Julfesten avslutades med Julklappsutdelning till alla barn.

Kort o gott en mycket lyckad julfest med Jesus i Centrum. Där både Aetasbarn och andra barn deltog. Ett stort tack till alla er gåvogivare. och denna gång speciellt tack till KKC som bekostat denna fest.

Samarbete med Kingdom Kids Club - KKC

2 dec 2018

Vi inleder nu ett samarbete med söndagskol-missionen Kingdom Kids Club, som arbetar över hela världen med att starta upp söndagskolprogram. I Serom var Aetas-barnen så glada över att få en Bibel ABC bok. Vi tackar KKC för denna gåva. Som ni kan se på bilderna är Aetas-barnen mycket fattiga. Vi fick reda på att en liten flicka på ca 6 månader som blivit övergiven av sin mamma och pappa. När vår medarbetare Dondon gav henne bröd, slukade hon hela brödbiten av hunger. Vi vädjar till er att stödja dessa barn med en liten valfri månadsgåva, så vi kan börja hjälpa dem humanitärt också.

Läs mer om KCC: kingdom kids club 

/img_20181202_103716.jpg

/img_20181202_103812.jpg

/img_20181202_103210.jpg

/img_20181202_105928.jpg

 

 

 

Förtrösta på Herren

27 nov 2018

/img_20181127_085053.jpg

Maymay gav sitt vittnesbörd

Den Helige Ande verkar starkt på våra aetas gudstjänster i Jesus is Love church. Jag talade om att förtrösta på Herren. Joy och Polly talade också. Be för dessa samlingar Herren håller på att göra något stort här. Efter att vi under flera år arbetat bland Aetas börjar vi nu se en skörd av vad vi sått i undervisning.

 

Söndagskola i Serom

26 nov 2018

/img_20181125_120413.jpg

I Söndags var det åter igen Söndagskola i Serom. Aetasbarnen hade samlats för att ta del av undervisningen som Florence höll i.

/img_20181125_120250.jpg

Möte med Aetas

23 nov 2018

/1c22fbd5ee111ca920d40c0266fe4769-0.jpg

I söndags hade vi åter igen möte med Aetas. Vi delade också ut månadens bistånd till Aetas-familjerna. Det bestod av Ris, kaffe, socker, nudlar och hygienartiklar. De var mycket glada för att få denna hjälp.

 

/265ec128504664fb6e68bdd777b33864-0.jpg

 

 

Glädjebesked!

17 nov 2018

I vårt andra tisdagsmöte i Jesus is love church, var Herrens närvaro påtaglig. Vincent vittnade om hur Herren hjälp honom genom åren och tackade oss för vår hjälp när han låg allvarligt skadad på sjukhus. May-may som under första mötet fick förbön för ryggproblem vittnade  nu gråtande om hur Herren helat henne .

Det är fantastiskt att se hur Aetas-folket vi har kontakt med nu utvecklas andligen, och många tar sin tro på djupaste allvar. Pastor Mark predikade ett starkt budskap om att prioritera sin tid för Herren. Hans fru Joy ledde de församlade i lovsång. 

 

Vi är klara för nya uppdateringar!

17 nov 2018

Under 1-2 veckor har vi haft problem med vår internetförbindelse här i Filippinerna och inte kunnat uppdatera hemsidan. Men nu har vi fått ordning på detta och allt fungerar igen, så framöver kommer vi uppdatera regelbundet igen.

/Jörgen Milton

Möte med Aetas i Jesus is love Church

7 nov 2018

/img_20181106_091158.jpg

I tidags hade vi vårt första möte för Aetas i Backhaw och Salag i Jesus is love Church. Många hade samlats för att lyssna till Guds ord. Pastor Mark P. predikade ett starkt budskap och hans fru Joy ledde lovsången. Efter mötet delades det ut fika. Vi kommer att ha dessa samlingar varje tisdag.

Ati i Backhaw - 1 Nov

1 nov 2018

Idag har vi varit hos Ati-gruppen i Backhaw. Annann strålade när vi kom och berättade för Florence om den frihet hon känt efter dopet för ett tag sedan. Hon sa att hon känner en oerhörd frid i huset hon bor och att hon många gånger känner för att sjunga. Annann har tidigare haft alkoholproblem, men är idag fri och andedöpt.

Ati -gruppen i Backhaw

Bo billigt världen över - Se våra priser!

Några ord på vägen!

26 okt 2018

...Älska din nästa såsom dig själv.  Det är avslutningen på det största budet som Jesus gav oss, men det är inte alltid så lätt att följa. Att älska Herren är betydligt enklare. Han gör ju endast gott mot oss och vill oss väl. Men att älska sin nästa som sig själv är betydligt svårare.

Det klarar vi endast med hjälp av Herren. Det är ju han som ger all kärlek till oss, och ger oss kraft till det som verkar omöjligt. Hur många gånger har jag inte misströstat och tvivlat när mörker och svårigheter kommer på. Men ändå finns han där hela tiden för att stötta och resa upp en igen. Men om vi igen går tillbaka till kärleken till vår nästa. När människor hånar och bespottar oss behöver vi verkligen hjälp från Herren att hålla kärleken till vår nästa till liv. Vi behöver leva i en nära gemenskap med Herren hela tiden. Då kommer hans kärlek att genomsyra oss till att finnas till hands för dem som behöver oss. Vi har inget eget att berömma oss av, allt är endast Guds nåd. Nåd att vi får vara med på vägen och göra det som Herren kallat oss till. Tillsammans får vi utföra hans vilja här på jorden. Ingen är förmer än den andre, men vi har olika uppgifter. Det viktiga är att just du gör det Herren kallar dig till och inget annat.

några kristna har frågat sig varför jag reser med min familj till Filippinerna när det finns så mycket att göra i Sverige bland invandrare och Svenskar. Mänskligt sätt kan man tycka det, men jag är här av den enkla anledningen att det är hit Herren har kallat mig och ingen annanstans. Jag stortrivs här eftersom det är här jag ska vara. I Sverige känner jag mig bara frustrerad och uttråkad. När du kommer in i den uppgift Herren har kallat dig till kommer du trivas med det, eftersom Herren lagt ner det i ditt liv. Försök inte kopiera någons kallelse då blir det bara fel, utan tacka i stället Herren att han gjort dig helt unik med en tjänst som passar just dig.

/Jörgen Milton

 

Videofilm -Söndagskolstart i Serum

21 okt 2018

Idag har vi haft Söndagskolstart i Serum för Ati-barnen efter att kyrkan är färdigrenoverad. 32 barn hade samlats av totalt 39 inskrivna.

Bo billigt världen över - Se våra priser!

Videofilm - Kyrkan i Serum & Matutdelnng i Backhaw

18 okt 2018

Arbetet med att reparera kyrkan i Serum är nästan klart, vilket ni kan se på videon. Vi upplever just nu ett andligt genombrott i vårt arbete i Backhaw där personer både blivit döpta i vatten och andedöpta. Hungern efter Guds ord är stor.

 

Bo billigt världen över - Se våra priser!

Kyrkan i Serum

10 okt 2018

Idag har vi varit och gjutit golvet i Kyrkan i Serum. Flera ungdomar hjälpte till så allt gick på några timmar. Här kommer vi ha Söndagskola inom kort för många Ati-barn. Vi är i stort behov av ekonomisk hjälp av dig som läser detta, för att vårt arbete ska fungera. Hoppas på din hjälp.

Videofilm - Kyrkan i Serom - Del1

7 okt 2018

Nu har vi börjat reparation av Baptistkyrkan i Serom. Här kommer vi snart ha söndagskola för ett stort antal Ati-barn. På denna film får du följa det arbetet. Vill du stödja vårt arbete, så kan du göra det via betalkort, swish eller bankgiro. Tack för din gåva. 

 

Besök Filippinerna du också - Bo billigt!

← Äldre inlägg