Blogg / I Kärlekens tjänst för Ati-folket

Följ vårt missionsuppdrag på Filippinerna

I September 2018 åker vår familj ut till Filippinerna på ett missionsuppdrag. På denna blogg kommer vi lägga ut Videoklipp och skriftlig information vad som händer i vår vardag.

Innan du läser läser vidare rösta på denna blogg genom att besöka

blogglista.se


Då jag startade - Del 2

12 jul 2018

Två år senare 1992 åkte jag och min pappa Kenneth till delstaten Kerala för att träffa en Indier som jag träffade under min första resa. Vi fick be för sjuka och dela evangeliet. Det blev en oerhört givande resa där vi såg Herren göra många under. Dessa resor har sedan följas av ett tiotal till under tiden vi varit verksamma i Indien. Många familjer har fått hjälp genom vårt matprogram och många människor har fått möta Jesus till frälsning och blivit döpta.

2012 gjorde jag min första resa till Filippinerna, innan arbetet startade. De senaste åren har vi fokuserat vårt arbete dit. Där jag och min Filippinska fru bott i perioder för att ge hjälp till urbefolkningen Ati.

I September i år flyttar vi tillbaka till området. Då kan ni som följer detta arbete förvänta er regelbundna uppdateringar om arbetet därifrån. I både text och videoformat. Vi ses då 

Gud välsigne dig.

Då jag startade - Del 1

18 maj 2018

Allt började när jag var i tio års ålder. Jag började att ha ett fadderbarn i Indien genom  Ester Axenes barnhjälp. Varje gång jag fick brev från fadderbarnet läste jag det med spänning och förstod hur svårt det måste vara att leva som fattig i Indien. En längtan växte sig allt starkare att själv en dag kunna hjälpa på detta sätt.

En kväll när jag gått till sängs, upplevde jag Herren tala till mig om att bli missionär. Det visade sig bli en upplevelse som starkt har levt kvar i mig under alla år.

Vid arton års ålder började jag på bibelskola, och under andra året valde jag missionspraktik och Indien. Nu skulle det bli spännande att äntligen få besöka landet jag så länge drömt om.

Vi var ute i team i Norra Indien, och hade delat upp oss i två grupper. Där vi turades om att vara på två olika platser. Jag glömmer aldrig den fruktan för demoner och mörker som fanns hos människorna där. Då kvinnorna skulle gå till hindutemplet krålade de fram på den smutsiga vägen för att på detta sätt underkasta sig sina gudar. Det var fruktansvärt att se denna förnedring.

Men den händelse som mest av allt lever kvar i mitt minne efter alla dessa år, är den gång vårt team åkte ut i en minibuss för att ha bymöte i en avlägsen by. Krokiga och dammiga vägar ledde så småningom fram till en lite by med lerhus och halmtak. Barnen i byn sprang runt bussen och skrattade och tjoade. För dem hörde det inte till det vanliga att utlänningar besökte dem. 

De var alla mycket fattiga men hade förhoppning i blicken. Vi började dela evangeliet med dem om vad Jesus gjort. De hade aldrig förut hört talas om Jesus eller den kristna tron. Min kompis bad för en man med ryggvärk, han blev helad. Då började alla komma till oss med sina krämpor och ville ha förbön. Det slutade med att varje teammedlem hade en liten grupp av människor runt sig som ville bli helade. Många blev helade denna dag och tog emot Jesus i sina liv. Detta kommer jag aldrig någonsin glömma.

Forts. följer!

Bilden på byn ovan är liknande de slags byar vi besökte då.

Nu börjar nedräkningen

12 maj 2018

Idag har jag sagt upp vår lägenhet här i Aneby. Nu börjar nedräkningen tills jag och min familj åker ut till Guimaras i början på September, min fru Florence och sonen David ,min pappa Kenneth följer med samt min lilla hund på 5 år .Det är mycket att ordna med hunden både veterinärintyg, vaccinationer mm. Vi plannerar vara ute på obestämd tid.

När vi kommer ut dit, blir det att köpa möbler för huset vi hyrt. Samt skaffa något fordon att åka med. Vi kommer ta hand om Aetasfolket. Och dela ut mat till dem varje månad.

Vi har även planer på att anordna evangeliska kampanjer i framtiden på olika ställen på Filippinerna. Vi kommer senare ta lite video som vi lägger ut här på bloggen om vårt arbete där ute.

Vill du vara med och stötta vårt arbete så ta del av kampanjen  Swisha en tia. Där du ger tio kronor via swish till vårt arbete.  Swishnr. 12345 97 142 ( Allt går oavkortat till Ati-folket)

Tack!

 

Guimaras - Filippinerna

5 maj 2018

Guimaras ligger i de mellersta delarna av Filippinerna. Det är här vi har vårt missionsarbete. Ön har ca 163000 invånare på en yta av som är i storlek med halva öland. Här talas i huvudsak språket Ilongo och Ön är uppdelad i fem distrikt. Främst är ön känd för sina goda Mangoos som har blivit världskända.

Urbefolkningen Ati bor i huvudsak speciella Ati-byar som myndigheterna kontrollerar. De bistår med mat och ger lån till bostäder i viss mån. Men alla Ati familjer bor inte i dessa byar. De Ati familjer vi hjälper i Salag får endast hjälp från oss. Vår vision är att kunna nå ännu fler Ati familjer med hjälp som är i behov, men också andra fattiga invånare på ön.

Vi vill först och främst nå människor med evangeliet om Jesus kristus, men också bistå med mat och kläder medicin mm. Vi har dock inga krav på att man måste vara kristen för att få humanitär hjälp från oss. Besök gärna Guimaras, det är en fantastisk ön. En biljett hit kostar ca 6000:- t/r.

Insamling - Swisha en tia

3 maj 2018

 

Nu startar vi insamlingskampanjen " Swisha en tia" för att hjälpa Ati-folket på Filippinerna. Här kan alla känna att de kan göra en insats för vårt arbete. Om vi är många som hjälps åt, så kan det resultera i stor hjälp för Ati-folket i form av mat, medicin mm för deras överlevnad.

Era gåvor kan göra skillnad för människoliv. Vi har redan direkt kunna rädda livet på personer genom hjälp från generösa människor. Där vi har kunnat betala sjukhusräkning, medicin mm.

Därför vädjar vi till er att ta del i kampanjen "swisha en tia" genom att ge 10kr via swish. skriv Ati i meddelande. - Stort Tack!  (OBS! ALLA MEDEL GÅR OAVKORTAT TILL ATI-FOLKET)

 

10 kronor till - Swish nr. 12345 97 142

Hjärtligt Tack!

 

 

Videoklipp. Besök vår tidigare kyrka

2 maj 2018

Besök vår tidigare kyrka som vi byggt i anslutning till vårt hus. Här samlade vi Ati-folket en gång i månaden för matutdelning,lunch och Gudstjänst.

Vårt Nyhetsbrev

1 maj 2018

Vi vill gärna hålla kontakten med er som läser vår blogg och tycker att vårt arbete är intressant. Därför önskar vi att ni skriver in er emailadress. Så kommer vi skicka ut vårt nyhetsbrev till er. Ni kan när som helst avsluta gratis utskicket. (OBS! Inga förpliktelser) Vi kommer inte spamma er utan skickar endast ett brev i månaden.

Om några månader då vi flyttar till Filippinerna kommer vi att producera en del videoklipp och lägga ut på bloggen.

För er som undrar om hjälpen kommer fram, vill jag att ni läser sidan Utförda projekt

 

För att få nyhetsbrevet, ange email!

Vår presentationsvideo

30 apr 2018

Se vår korta presentationsvideo från vårt arbete

Mötet med Ati-folket

30 apr 2018

 

Jag blev väldigt fashinerad från första gången jag träffade denna urbefolkning. De lever på vad naturen har att erbjuda. De gör också hantverk som de säljer på den lokala marknaden. Vissa dagar beger de sig in till stan för att tigga ihop till sitt uppehälle. De hör till de äldsta av Filippinernas urinnevånare. På senare år ,har en del fått hjälp från samhället, genom att de flyttat till sk. Ati byar (kolonier) där staten kan hjälpa dem. Men långt ifrån alla bor i dessa kollektiv.

De är utstötta av samhället p.ga deras primitiva sätt att leva, och det kan vara svårt för en utomstående att komma dem in på livet. 

Under de år jag och min fru arbetat bland dem har vi kunnat bygga upp en relation till Ati folket i Salag. De har besökt vårt hem, fått matutdelning lunch mm. Idag kan jag säga att de är en del av min familj.

En liten rolig händelse var när vi var ett gäng som skulle besöka en större kyrka inne i staden. Vi skulle ta med oss Ati folket. När vi kom till båten som skulle ta oss över till ön där staden låg, upptäckte vi att de minsta barnen inte hade några kläder på sig alls. För dem var det naturligt att barnen alltid går nakna. Väl framme vid kyrkan som låg inne i ett köpcenter, får en av våra medarbetare springa in och köpa kläder på köpcentret till småbarnen. Efter mycket om och men fick vi komma in i köpcentret. Då kom nästa hinder. Rulltrapporna. Ati hade aldrig sett något liknande och visste inte hur det fungerade. Trots allt blev det en bra och lärorik dag.

Genom denna blogg kommer du få följa vårt liv tillsammans med Ati-folket. I september flyttar vi åter ut till Filippinerna för att vara med dem. Dessa människor har berikat våra liv så mycket.

Passion för de som ingen bryr sig om

29 apr 2018

 

Enda sedan min ungdom har jag haft en stark passion för att hjälpa dem som ingen bryr sig om. Att få göra skillnad för människor som har det svårt. Jag tycker att humanitärt och evangeliskt arbete ska gå hand i hand. Att dela evangeliet om Jesus kristus, att han älskar alla människor och sedan visa Jesu kärlek i praktisk handling genom att ge dem mat, medicin, kläder mm.

Att visa sina medmänniskor en hjälpande hand är egentligen inget svårt, men det kräver uppoffring av sin egen bekvämlighet. För mig har det blivit ett " kall" att göra något för min nästa.

Jag har bedrivit hjälpverksamhet i snart 23 år. Men det har många gånger varit en tuff uppgift, eftersom det oftast är de stora organisationerna som får in pengarna. De som folk känner till. Det har väl också varit så att mindre seriösa organisationer har förstört för andra som verkligen ger allt i sitt arbete. Jag brukar säga att vi är en liten organisation men med ett stort hjärta.

På bilden sitter jag tillsammans med Ati- ungdomar. När jag på detta sätt får vara tillsammans med mina kära vänner då mår jag som bäst.

/Jörgen Milton

(ps.Stöd gärna vår verksamhet med en liten gåva  SWISH. 12345 97 142)

 

 

Se filmen " Vi delar ut mat"

29 apr 2018

I den här lilla filmen köper vi in mat och delar ut till våra vänner av Ati-folket.

Tillbaka till Ati-folket

28 apr 2018

 

Som jag längtar att åter igen flytta ut till Filippinerna och Ati-folket. Ni vet ju själva att när man väntar väldigt mycket på något positivt som ska hända, så syns tiden krypa fram. Men det återstår en hel del plannering innan resan kan bli av. Ati folket betyder något alldeles speciellt för mig, de har blivit som min egen familj.

Min fru och jag lämnar åter igen tryggheten i Sverige för att bosätta oss på ön Guimaras på Filippinerna. Vi har fått tag på ett fantastiskt hus att hyra med havstomt. Det kan knappast bli bättre. Och hyran är endast 1400kr i månaden.

Redan 2014 startade vi arbetet bland Ati-folket i byn Salag. Ett kombinerat evangeliskt och humanitärt arbete. Där vi både delar evangeliet om Jesus kristus och mat och medicin mm. 

 

 

Vi flyttar till Filippinerna

25 apr 2018

I September i år flyttar vår familj tillbaka till Filippinerna igen. Herren har öppnat vägar för oss att komma dit och ta hand om Aetasfolket igen. Min pappa Kenneth kommer att följa med. Idag finns det ingen som tar hand om Aetas, så vi behöver komma dit och fortsätta arbetet där. Herren har gett oss ett fantastiskt ställe att bo på precis brevid havet. Fortsätt att be för oss och för vårt missionsarbete. Vi är i stort behov av människor som vill donera pengar till oss.

Evangelisation + Bön = väckelse

7 feb 2018

Mat 28:18-20  Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden.   Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut." 
Dessa ord var Jesu sista ord till sina lärjungar innan han togs upp till himlen. Man brukar ju säga att de sista orden någon förmedlar innan ett avsked är de viktigaste. Jag tror att Herren hade sparat detta tal till sist för att få sina lärjungar att speciellt komma ihåg detta.
Att dela evangeliet med andra är det mest centrala i Herrens budskap till oss, det är också det som det är mest strid om. Hur många församlingar idag är det inte som utelämnar detta. Istället har man allehanda andra aktiviteter. Sångstunder, undervisning och möten för redan troende.
Detta är också bra men inte vad vi först och främst är kallade till.
Vi som har den Helige Ande sitter på världens största kraftkälla, som riskerar att bli verkningslös då vi inte vänder oss ut till de förlorade, utan bara sysslar med egna aktiviteter. Det är enligt min mening ett stort resursslöseri.
Jesus kommer mycket snart. Det är dags att vi vaknar upp och gör det Herrens befallt oss att göra nämligen att dela evangeliet till en förlorad värld. Våra församlingar kommer aldrig att växa oavsett hur mycket vi ber, om vi inte också är villiga att gå ut till människorna. Bön är motorn för att kunna gå ut. Bön + evangelisation = väckelse. Man kan inte enbart få väckelse genom bara bön.
De församlingar som verkar aktivt enligt den modellen har stora framgångar i sitt arbete att nå de ofrälsta. Det står i ordet." Att hur skulle människor kunna komma till tro om ingen predikade för dem". Det är dags att vi reser oss upp ur vår bekvämlighet och går på Jesu ord, då kommer vi också få se hur den Helige Ande kommer oss till hjälp.
Vi behöver också be om att vi får nöd för människor som vi möter. Att Herren lägger vissa personer på vårt hjärta. Precis som Jesus gick omkring och ömkade sig över människorna, behöver du och jag göra det. Det viktigaste är att vi är drivna av Kärlek.
Lycka till med ditt evangeliserande, Herren är med dig!

Aetas på födelsedagsfest

7 okt 2017

I Söndags var alla Aetas från Salag bjudna på en riktig brakfest hos pastor Limates föräldrar. Pastor Limates pappa fyllde år och firade med öppet hus och massor av mat. Vårt bistånd till
Aetas delades ut för denna månad också. Samt att de fick ta hem mycket mat från festen. Vi fortsätter att be för Aetas. Många av dem är frälsta och döpta, men de behöver få ett genombrott i sina andliga liv. Men jag är väldigt glad att se hur väl pastor Limates och hans familj tar hand om det arbete bland Aetas som vi lämnade över till dem då vi flyttade hem till Sverige.

← Äldre inlägg