Då jag startade - Del 1

Allt började när jag var i tio års ålder. Jag började att ha ett fadderbarn i Indien genom  Ester Axenes barnhjälp. Varje gång jag fick brev från fadderbarnet läste jag det med spänning och förstod hur svårt det måste vara att leva som fattig i Indien. En längtan växte sig allt starkare att själv en dag kunna hjälpa på detta sätt.

En kväll när jag gått till sängs, upplevde jag Herren tala till mig om att bli missionär. Det visade sig bli en upplevelse som starkt har levt kvar i mig under alla år.

Vid arton års ålder började jag på bibelskola, och under andra året valde jag missionspraktik och Indien. Nu skulle det bli spännande att äntligen få besöka landet jag så länge drömt om.

Vi var ute i team i Norra Indien, och hade delat upp oss i två grupper. Där vi turades om att vara på två olika platser. Jag glömmer aldrig den fruktan för demoner och mörker som fanns hos människorna där. Då kvinnorna skulle gå till hindutemplet krålade de fram på den smutsiga vägen för att på detta sätt underkasta sig sina gudar. Det var fruktansvärt att se denna förnedring.

Men den händelse som mest av allt lever kvar i mitt minne efter alla dessa år, är den gång vårt team åkte ut i en minibuss för att ha bymöte i en avlägsen by. Krokiga och dammiga vägar ledde så småningom fram till en lite by med lerhus och halmtak. Barnen i byn sprang runt bussen och skrattade och tjoade. För dem hörde det inte till det vanliga att utlänningar besökte dem. 

De var alla mycket fattiga men hade förhoppning i blicken. Vi började dela evangeliet med dem om vad Jesus gjort. De hade aldrig förut hört talas om Jesus eller den kristna tron. Min kompis bad för en man med ryggvärk, han blev helad. Då började alla komma till oss med sina krämpor och ville ha förbön. Det slutade med att varje teammedlem hade en liten grupp av människor runt sig som ville bli helade. Många blev helade denna dag och tog emot Jesus i sina liv. Detta kommer jag aldrig någonsin glömma.

Forts. följer!

Bilden på byn ovan är liknande de slags byar vi besökte då.

18 maj 2018

FWT Homepage Translator

 

Senast från Missionsbloggen

 

 

 

 

Religionblogglista.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Kvalitetskatalogen.se

 free website promotion SubmitX.com