Barmhärtighetsmissionen

Evangelium till en förlorad värld

Förändringar

Under den senaste tiden har vi som familj fått erfara flera svåra förändringar i vårt liv. En familj som vi haft väldigt nära kontakt med vände sig emot oss och angrep oss verbalt ett par gånger. Hot och ryktesspridning gjorde att vi ansåg det vara bättre att flytta från platsen och det hus vi byggt än att stanna kvar och må dåligt. Jag och Florence mådde väldigt psykiskt dåligt under den här tiden.

Men Herren har alltid en utväg om vi följer honom. Av en händelse kom jag och tänka på ett hus som vi tittat på att hyra förra perioden då vi var här. Huset visade sig fortfarande vara outhyrt sedan vi var där förra gången. Många hade velat hyra huset eftersom det är bra standard och ligger centralt, men Herren hade sparat det till oss. Så nu bor vi i ett stenhus med en inhängnad trädgård, precis intill huvudvägen till centralorten.

Men vi fick göra flytten i nästan 40 grader värme, så man var helt slut efter den dagen.

Men prövningarna var inte över. Efter ett par dagar då vi flyttat in dog en av våra hundar en valp på 5 månader, troligen av förgiftning. Det var ett hårt slag inte minst för vår quinni som är mamma till valpen.

Trots alla motgångar så vet vi att Jesus har segrat, och att han har kallat oss hit till Aetasfolket. Det är det som gör det värt att fortsätta, trots att jag man många gånger längtar till Sverige för att träffa mina föräldrar och vuxna barn.

Men Herren har allt i sin hand. Vi samarbetar med våra samlingar i Banban med en annan kristen organisation ICM, som lär Aetas att spara pengar och sälja. De får lära sig hur man behandlar olika sjukdomar mm. Samt får undervisning i Guds ord. I 15 veckor fortgår utbildningen för totalt 40 personer, inte bara Aetas.

Kom ihåg vårt arbete i era förböner. Vi behöver allt bönestöd vi kan få för satan är vred och motgångarna många, men vi kommer aldrig att ge upp.

24 jun 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)