Några ord på vägen!

...Älska din nästa såsom dig själv.  Det är avslutningen på det största budet som Jesus gav oss, men det är inte alltid så lätt att följa. Att älska Herren är betydligt enklare. Han gör ju endast gott mot oss och vill oss väl. Men att älska sin nästa som sig själv är betydligt svårare.

Det klarar vi endast med hjälp av Herren. Det är ju han som ger all kärlek till oss, och ger oss kraft till det som verkar omöjligt. Hur många gånger har jag inte misströstat och tvivlat när mörker och svårigheter kommer på. Men ändå finns han där hela tiden för att stötta och resa upp en igen. Men om vi igen går tillbaka till kärleken till vår nästa. När människor hånar och bespottar oss behöver vi verkligen hjälp från Herren att hålla kärleken till vår nästa till liv. Vi behöver leva i en nära gemenskap med Herren hela tiden. Då kommer hans kärlek att genomsyra oss till att finnas till hands för dem som behöver oss. Vi har inget eget att berömma oss av, allt är endast Guds nåd. Nåd att vi får vara med på vägen och göra det som Herren kallat oss till. Tillsammans får vi utföra hans vilja här på jorden. Ingen är förmer än den andre, men vi har olika uppgifter. Det viktiga är att just du gör det Herren kallar dig till och inget annat.

några kristna har frågat sig varför jag reser med min familj till Filippinerna när det finns så mycket att göra i Sverige bland invandrare och Svenskar. Mänskligt sätt kan man tycka det, men jag är här av den enkla anledningen att det är hit Herren har kallat mig och ingen annanstans. Jag stortrivs här eftersom det är här jag ska vara. I Sverige känner jag mig bara frustrerad och uttråkad. När du kommer in i den uppgift Herren har kallat dig till kommer du trivas med det, eftersom Herren lagt ner det i ditt liv. Försök inte kopiera någons kallelse då blir det bara fel, utan tacka i stället Herren att han gjort dig helt unik med en tjänst som passar just dig.

/Jörgen Milton

 

26 okt 2018

FWT Homepage Translator

 

Senast från Missionsbloggen

 

 

 

 

Religionblogglista.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Kvalitetskatalogen.se

 free website promotion SubmitX.com