Mötet med Ati-folket

 

Jag blev väldigt fashinerad från första gången jag träffade denna urbefolkning. De lever på vad naturen har att erbjuda. De gör också hantverk som de säljer på den lokala marknaden. Vissa dagar beger de sig in till stan för att tigga ihop till sitt uppehälle. De hör till de äldsta av Filippinernas urinnevånare. På senare år ,har en del fått hjälp från samhället, genom att de flyttat till sk. Ati byar (kolonier) där staten kan hjälpa dem. Men långt ifrån alla bor i dessa kollektiv.

De är utstötta av samhället p.ga deras primitiva sätt att leva, och det kan vara svårt för en utomstående att komma dem in på livet. 

Under de år jag och min fru arbetat bland dem har vi kunnat bygga upp en relation till Ati folket i Salag. De har besökt vårt hem, fått matutdelning lunch mm. Idag kan jag säga att de är en del av min familj.

En liten rolig händelse var när vi var ett gäng som skulle besöka en större kyrka inne i staden. Vi skulle ta med oss Ati folket. När vi kom till båten som skulle ta oss över till ön där staden låg, upptäckte vi att de minsta barnen inte hade några kläder på sig alls. För dem var det naturligt att barnen alltid går nakna. Väl framme vid kyrkan som låg inne i ett köpcenter, får en av våra medarbetare springa in och köpa kläder på köpcentret till småbarnen. Efter mycket om och men fick vi komma in i köpcentret. Då kom nästa hinder. Rulltrapporna. Ati hade aldrig sett något liknande och visste inte hur det fungerade. Trots allt blev det en bra och lärorik dag.

Genom denna blogg kommer du få följa vårt liv tillsammans med Ati-folket. I september flyttar vi åter ut till Filippinerna för att vara med dem. Dessa människor har berikat våra liv så mycket.

30 apr 2018

FWT Homepage Translator

 

Senast från Missionsbloggen

 

 

 

 

Religionblogglista.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Kvalitetskatalogen.se

 free website promotion SubmitX.com