FILIPPINERNA

VI HJÄLPER AETAS-FOLKET PÅ ÖN GUIMARAS

Redan 2014 startade vi arbetet här bland urbefolkningen Aetas. Sedan dess har vi döpt ett stort antal personer samt undervisat dem om livet i Jesus kristus. Jag och min familj har jobbat som missionärer här under totalt 3år i olika perioder. Vi har både evangeliskt och socialt arbete här. Under årens lopp har vi gjort olika insatser såsom toalettbyggen, hjälp till självhjälp, delat ut mat och mediciner samt bekostat sjukvård.

Nu jobbar vi med evangeliskt och humanitärt arbete i Aetas -byn Serum där pastor Mark Dela cruz leder arbetet tillsammans med sin fru. Idag går vårt ekonomiska bidrag hit i huvudsak till mat till fattiga familjer.KAMPANJ - 20KR FÖR AETAS

Har du swish. Då är det enkelt att bara scanna in koden för att ge din 20:a till Aetas. Tillsammans gör vi skillnad. Nu ber vi dig om hjälp till Aetasfolket i Filippinerna. De allra flesta har råd att ge 20:-. Och om vi tillsammans gör det så blir det till stor hjälp för dem. De behöver mat och mediciner.

Tack för din gåva!

Anpassning till det civila samhället

Ett av våra viktiga jobb som missionärer har varit att hjälpa Aetasfolket med den sociala anpassningen till det vanliga samhället, som att undervisa dem i hygien och hur man uppträder. De är ett djungelfolk som oftast bor avskilt från det övriga samhället. De lever på jakt och fiske och äter vad de kommer över, om det är kyckling, råttor eller varaner spelar mindre roll. Många av dem tvingas tigga på stadens gator.Vi har under årens lopp fått ett mycket stort förtroende hos dem, och idag är vi bästa vänner.

För några år sedan tog vi med några av deras ungdomar på ett kristet läger som anordnades av stadens frikyrkor. Aetas- ungdomarna fick här träffa andra ungdomar i samma ålder och detta blev mycket lyckat.


Vi har också varit med att integrera barnen i vanliga skolor och tagit familjerna till vanliga kyrkor i området med andra personer. Vi har också genom att bekosta sjukvård fått rädda livet på några av dem. En av ungdomarna har under en period bott hemma hos oss. Allt sammantaget har gjort min fru och mig väldigt sammansvetsade med detta folk.  Därför var det med mycket blandade känslor som vi lämnade Filippinerna och flyttade hem till Sverige. Men samtidigt är det tryggt att veta att pastor Mark Dela Cruz och hans fru nu sköter om dem i samma anda.

Jörgen Milton. Missionsledare

 .