INDIEN

VI HJÄLPER BARN OCH UNGDOMAR I DELSTATEN KERALA


Indien var vårt första arbetsfält. Där startade missionen 1995. Men innan det så hade jag varit där några år tidigare. Indien är landet som legat på mitt hjärta ända sedan jag var tonåring. Här har vi under årens lopp fått vara med om att ge humanitär hjälp till fattiga familjer och barn.

Vi har delat ut mat kläder och bekostat skolgång och medicin. Vi har även haft och har ett evangeliskt arbete här där många människor tagit emot Jesus som sin Herre och frälsare.

LITE FAKTA OM KERALA

  • HUVUDSTAD. DELSTAT : TRIVANDRUM
  • AREA : 38.863 KM
  • PERS.KM : 859 (2011)
  • FOLKMÄNGD: CA 35 000 000
  • HUVUDSPRÅK: MALAYALAM
  • ANTAL DISTRIKT: 14
  • RELIGION: HINDUER. 56% MUSLIM 25% KRISTNA 19% (2011)
  • MISSIONENS SÄTE: KUMILYKERALA på karta


VÅRT EVANGELISKA ARBETE

Totalt har det blivit 11 resor till Indien sedan 1990. Efter ytterligare ett par resor ut till Kerala för att besöka en vän, och ha evangeliska möten startade vi Barmhärtighetsmissionen 1995. Under våra resor har vi fått se Herren göra under och tecken i människors liv. Folk har blivit förvandlade till ande, själ och kropp. 

Pastor. S  har idag hand om arbetet på plats där han undervisar barn och ungdomar. Många har tagit emot Jesus i sina liv. Tyvärr pågår idag en svår förföljelse mot kristna i området från Hinduiska extremister. Bed till Herren om beskydd för Herrens tjänare i Indien

vårt humanitära arbete

När vi först startade vårt arbete här. Hjälpte vi ett tiotal familjer varje månad med mat. (Ris och övriga livsmedel)  Vi köpte in medicin och bekostade skolgång och uniformer. Under några år hade vi också ett fadderprojekt i bergsbyn Kottathora. Där vi hjälpte många fattiga familjer med mat. Många av dessa har sedan hittat jobb för att kunna försörja sig själva. Det är alltid en stor glädje att få vara med och hjälpa till där det behövs, och det ger så mycket tillbaka att få hjälpa någon annan.

FÖR MER OM INDIEN ARBETET BESÖK VÅR YOUTUBE-KANAL.